
Un equip d'investigació de l'IATA, coordinat per la investigadora Amparo López Rubio ha desenvolupat un aerogel hidrofòbic fabricat a partir de cel·lulosa i amb potencial en el sector alimentari. Aquest material podria emprar-se en la fabricació d'envasos que allarguin la vida útil de carns i peixos mitjançant l'absorció dels fluids que desprenen. Les qualitats d'aquest aerogel, barat i senzill de produir, apunten també cap a altres potencials aplicacions, com l'emmagatzematge d'energia , l'aïllament acústic i tèrmic, així com l'absorció devertidos contaminants.
L'equip pertany al Grup d'Envasos del Departament de Tecnologies de Conservació i Seguretat Alimentària de l'IATA-CSIC. Al costat d'Amparo López també han participat els investigadors Marta Martínez Sanz (actualment al CIAL-CSIC) i Isaac Benito González. La investigació ha estat publicada a la revistaChemical Engineering Journal.
Veure notícia completa a Nota de Prensa