Investigadors de l'IATA desenvolupen un aerogel biodegradable con aplicacions en el sector alimentari

Un equip d'investigació de l'IATA, coordinat per la investigadora Amparo López Rubio ha desenvolupat un aerogel hidrofòbic fabricat a partir de cel·lulosa i amb potencial en el sector alimentari. Aquest material podria emprar-se en la fabricació d'envasos que allarguin la vida útil de carns i peixos mitjançant l'absorció dels fluids que desprenen. Les qualitats d'aquest aerogel, barat i senzill de produir, apunten també cap a altres potencials aplicacions, com l'emmagatzematge d'energia , l'aïllament acústic i tèrmic, així com l'absorció devertidos contaminants.

L'equip pertany al Grup d'Envasos del Departament de Tecnologies de Conservació i Seguretat Alimentària de l'IATA-CSIC. Al costat d'Amparo López també han participat els investigadors Marta Martínez Sanz (actualment al CIAL-CSIC) i Isaac Benito González. La investigació ha estat publicada a la revistaChemical Engineering Journal.

Veure notícia completa a Nota de Prensa